ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ TARÇIN SOSLU ELMALI GALETTE

Tarçın Soslu Elmalı Galette

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tarçın Soslu Elmalı Galette Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 150 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 260 gr un
  • 3~4 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 paket vanilya
  • 85 gr toz şeker
  • 1 tutam tuz

Dolgusu için

  • 3 elma
  • 20 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • Toz şeker

Sos için

  • 150 gr esmer şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 20 gr tereyağı
  • 150 ml krema
  • 1 çay kaşığı tarçın

Tarçın Soslu Elmalı Galette Nasıl Yapılır?

Hamur için un, şeker, tuz, vanilya ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırın. Azar azar soğuk su ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve streç filme sarıp hafif yassılaştırın. 30 dakika buzdolabında bekletin. Elmaların kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın. Şeker, tereyağı ile birlikte tavaya alıp orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Vanilya ile tarçın ekleyerek ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurları yağlı kağıt arasında merdane ile açın. Orta kısmına elmalı karışımı paylaştırıp kenarlarını üzerine doğru kapatın. Yumurta akı sürdükten sonra toz şeker serpiştirin ve fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sos için şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli tavaya alın. Orta ateşte karıştırmadan şeker tamamen eriyinceye kadar bekletin. Tarçın ve tereyağı ekleyip içinde eritin. 30 saniye kadar karıştırıp kremayı ekleyin. Galette’yi servis tabağına alıp üzerine tarçınlı sos gezdirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!