Şeftalili Crumble Cheesecake

Şeftalili Crumble Cheesecake
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şeftalili Crumble Cheesecake için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un 
  • 200 g tereyağı  
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 yumurta

Dolgusu için

  • 4 şeftali  
  • 500 g krem peynir  
  • 2 yumurta  
  • 1 su bardağı toz şeker  
  • 2 yemek kaşığı irmik  
  • 1 çay kaşığı vanilya esans
Şeftalili Crumble Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Un, soğuk tereyağı, toz şeker ve kabartma tozunu derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla ekmek kırıntısı haline gelene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip hamur toparlanıncaya kadar çırpmaya devam edin. Hamuru iki parçaya ayırın. Bir parçasını streç filmle sarıp üzeri için kullanmak üzere dondurucuya atın. Kalan hamuru ise aynı şekilde streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
  2. Dolgusu için şeftalilerin çekirdeklerini çıkartıp ince yarım ay dilimleyin. Krem peynir, yumurta, toz şeker, irmik ve vanilya esansını derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
  3. Hamurları buzdolabından çıkarıp bir merdane yardımıyla açın. 22 cm’lik yuvarlak bir kalıbın tabanına ve kenarlarına açtığınız hamuru yayın. Tekrar buzdolabına alarak 20 dakika daha dinlendirin. Buzdolabından çıkarıp ortasına krem peynirli dolguyu dökün.
  4. Dilimlediğiniz şeftalileri üzerine yerleştirin. Dondurucudaki hamuru çıkarın. Rendenin iri tarafı ile rendeleyip şeftalileri üzerine yayın. Cheesecake’inizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak yaklaşık 60 dakika pişirin (Üzeri kızardığında yanmaması için pişirirken yağlı kağıt ile kapatabilirsiniz). Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo