ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR PORTAKALLI BİSKÜVİ

Portakallı bisküvi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı bisküvi tarifi için malzemeler

  • 6 portakal 2 kahve fincanı tozşeker 10-12 pötibör bisküvi 1 kahve fincanı su

Portakallı bisküvi Nasıl Yapılır

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Dört portakalı ayırıp kalanları soyun ve kalın kalın dilimleyin. Portakalları fırın tepsisine dizin. Üzerine 1 kahve fincanı tozşeker gezdirin. Tepsiyi fırına verip 10 dakika pişirin.

Kalan portakalların suyunu sıkın. Portakal suyunu bir kaba alıp ısıtın. Bisküvileri ikiye bölün. Portakal suyuna batırıp başka bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine pişirdiğiniz portakal dilimlerini yerleştirin. 

Kalan tozşekeri yarım kahve fincanı su ile kısık ateşte karamelize edin ve portakalların üzerine gezdirin. Sıcak fırına verip 2-3 dakika bekletin. Tepsiyi fırından alın. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.