ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ NARENCİYELİ TAŞ KADAYIF

Narenciyeli Taş Kadayıf

Narenciyeli taş kadayıf

Türkiye - Adana'dan Elif yorumlu narenciyeli taş kadayıf tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Adana mutfağının yöresel lezzetlerinden biri olan taş kadayıf tatlısını, krem şanti, portakal, lime ve limon kabuğu ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, narenciyeli taş kadayıf tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Narenciyeli Taş Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g un
  • 50 g irmik
  • 1 paket (10 g) kuru maya
  • 1 paket (5 g) karbonat
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 200 ml su (Ilık)
  • 200 ml süt (Ilık)
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

İç harcı için

  • 150 g ceviz
  • 1-2 çay kaşığı tarçın
  • 2-3 yemek kaşığı narenciye reçeli suyu

Şerbeti için

  • 150 g toz şeker
  • 200 ml su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı portakal, lime ve limon kabuğu rendesi karışımı

Krem şanti için

  • 200 g soğuk krema
  • 1-2 kaşık pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı portakal, lime, limon kabuğu rendesi karışımı

Süslemek için

  • Taze çırpılmış krem şanti
  • İnce dilimlenmiş narenciye reçeli
  • Narenciye çiçeği veya nane

Narenciyeli Taş Kadayıf Nasıl Yapılır?

  • Taş kadayıf hamuru için ılık su ile sütü bir kaba alarak maya, şeker ve tuzu ilave ederek çırpın.
  • Daha sonra irmik, karbonat ve unu ekleyerek 1-3 dakika süreyle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Üzerini streç filmle kapatarak 30-40 dakika süreyle mayalanmaya bırakın.
  • Yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtın ve hamurdan kepçe ile tavaya dökün. Tavayı çevirerek hafifçe yayın ve üzeri göz göz olana kadar 1-2 dakika pişirin. Kadayıfların sadece tek tarafını pişirin ve tavadan alın. 
  • Taş kadayıfları kızartmak için derin bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın ve delikli çukur bir kepçe yardımıyla kadayıfın pişmiş tarafı dışarıda kalacak şekilde tencereye oturtun ve kızgın yağda içi renk alacak şekilde kızartın.
  • İç harç için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.
  • Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra limon suyu ve karışık meyve rendesini ilave ederek soğumaya bırakın.  
  • Krema, şeker ve vanilyayıbir kaseye alarak 3-4 dakika süreyle mikserle çırpın ve karışık narenciye kabuğu rendesini ilave ederek kullanıma kadar buzdolabında tutun.
  • Kızaran küçük kap şeklindeki kadayıflara şerbet gezdirdikten sonra az bir miktar krem şanti koyun ve cevizli karışımı ilave edin. Servis tabağına isteğe göre düz veya ters olarak koyun.
  • Ters koyduysanız üzerine tekrar soğuk narenciyeli şerbeti gezdirin. Son olarak krem şanti ile narenciye reçel dilimi koyun. Renk ve koku için narenciye çiçeği veya taze nane ekledikten sonra servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!