ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MUZLU PAY

Muzlu Pay

Muzlu pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muzlu Pay Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 600 g un
  • 400 g tereyağı
  • 100 g esmer şeker
  • 2 yumurta

İç harcı için

  • 6 muz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 limonun suyu ve kabuğu
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

Muzlu Pay Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un ve tereyağını elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Esmer şeker ve yumurtayı ekleyip hamur kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • İç harcını hazırlamak için muzların kabuklarını soyup iri doğrayın. Tereyağını bir tavaya alarak eritin. Muzlar, esmer şeker, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve toz tarçını ilave edin. Muzlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Dinlenen hamurunuzu iki parçaya ayırıp, unlanmış tezgah üzerinde açın. Açtığınız parçalardan birini yağladığınız tart kalıbının tabanına yayın. Muzlu harcı üzerine döküp diğer hamur parçası ile üzerini kapatın. Kenarlarını bıçak yardımıyla keserek fazla hamurları çıkarın. Artan hamuru tekrar yoğurup merdane ile açın ve küçük şekilli bir kurabiye kalıbı ile kesip, pay hamurunun kenarlarına dizin.
  • Hamurun en üstüne bir bıçak yardımıyla çizik atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!