ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR MUZLU KREP SUFLESİ

Muzlu Krep Suflesi

Muzlu krep suflesi

Ana vatanı Hindistan ve Güney Çin kesimleri olan muz, lif açısından zengin bir besindir. Genellikle tatlı tariflerinde kullanılır. Potasyum deposu olarak da bilinir. Özellikle böbrek ve kalp sağlığına birçok yararı vardır. Hazırsanız, öğünlerinizi güzelleştirecek muzlu krep suflesi nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmek için tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muzlu Krep Suflesi Tarifi İçin malzemeler

Krep hamuru için:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 100 gr krema
  • 1 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

İç malzeme:

  • 4 muz
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı muz likörü
  • 2 çorba kaşığı pudra şeker
  • 1 çay bardağı sıcak kahve

Karamela için:

  • 50 gr toz şeker 
  • 1 çorba kaşığı su

Muzlu Krep Suflesi Nasıl Yapılır?

  • Süt, krema, yumurta, yumurta sarıları ve unu çukur bir kapta pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. 
  • Muzları soyup önce  uzunlamasına ortadan ikiye kesip sonra enine ikiye kesin. Teflon tavada şeker ve likörle hafifçe pişirin.
  • Tereyağı ile 18 cm’lik teflon tavayı hafifçe yağlayın. 1 kepçe kadar krep hamuru döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Spatula ile ters çevirip pişirin.
  • Malzeme bitene kadar krepleri hazırlayın. Kreplerin arasına muzları paylaştırıp ortadan ikiye katlayın.
  • Üzerlerini sıcak kahve ile hafifçe ıslatıp pudra şeker serpiştirin. Izgarada 2 dakika pişirin. 
  • Karamela için 50 gr şekeri 1 kaşık suyla kısık ateşte ağdalaşıp karamela kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Yağlı kağıdı bir tepsiye serin ve  karamelayı çatalla alarak çizgi şeklinde kağıda akıtın.
  • Katılaşıncaya kadar bekletip krep suflelerin üzerini dekoratif bir şekilde süsleyin. Tat vermek için çikolata sosu kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Muzlu Krep Suflesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Krep hamurunu hazırlarken mikserden geçirmeyi unutmayın. Bu sayede topaklanma oluşumunu önleyebilirsiniz.
  • Muzların yanmaması için teflon tava kullanın. 
  • Muzları kreplere ekledikten sonra üzerinde bal gezdirebilirsiniz.
  • Karamelleri katılaşmadan kreplere eklemeyin. aksi takdirde dağılmaya başlayacaktır.

1 Porsiyon Muzlu Krep Suflesi Kaç Kalori?

  • Muzlu krep suflesinin bir porsiyonu, yaklaşık 275 kaloridir. Karbonhidrat ve şeker değeri yüksek olduğu için ölçülü tüketilmesi önerilir.

Ev yapımı meyveli tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? Nefis muzlu rulo pasta ile kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.