ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MÜRDÜM ERİKLİ TART

Mürdüm Erikli Tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mürdüm Erikli Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 2.5 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı file badem
  • 2 yumurtanın sarısı 

Krema için:

  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 4 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 kahve fincanı limon suyu 

Süslemek için:

  • 1 su bardağı mürdüm eriği
  • 1 su bardağı çilek

Mürdüm Erikli Tart Nasıl Yapılır?

  • Hamur için, margarini oda ısısında yumuşatın. Un, kabartma tozu ve margarini çukur bir kaba alıp iyice yoğurun.
  • Şeker ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta iyice çırpın. Unlu karışıma ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. Hamuru merdaneyle açın. 24 cm çapındaki yağlanmış ve un serpilmiş çukur bir kalıba düzgün bir şekilde yayın.
  • File bademleri özenle hamura batırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Krema için, yumurtalar ve şekeri bir kapta mikserle iyice çırpın. Sırasıyla süt, limon suyu, un ve nişastayı ekleyip düzgün bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin.
  • Karışımı tencereye alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilınınca önceden pişirdiğiniz tart hamurunun içine dökün.
  • Meyveleri yıkayıp süzün ve muhallebinin üzerine batırıp servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, farklı bir versiyonu olan mürdüm erikli turta tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.