ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR KURUYEMİŞLİ ARMUT TATLISI

Kuruyemişli armut tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuruyemişli armut tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 armut
  • 1 çay bardağı esmer toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı pirinç Antep fıstığı
  • Yarım çay bardağı kavrulmuş file badem
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • Hazır karamel sos

Kuruyemişli armut tatlısı Nasıl Yapılır

Armutların kabuklarını soyup küp doğrayın ve geniş bir tavaya alın. Esmer toz şeker, tereyağı, kuruyemişler ve suyu ilave edin. Armutlar suyu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutları servis kaplarına paylaştırın üzerine pudra şekeri ile birlikte çırptığınız süzme yoğurdu ilave edin. Yoğurdun üzerine karamel sos gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.