ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR KURU KAYISI PELTESİ

Kuru kayısı peltesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru kayısı peltesi tarifi için malzemeler

  • 250 gr kuru kayısı
  • 1 paket vanilya
  • 1~1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 8 su bardağı su

Kuru kayısı peltesi Nasıl Yapılır

Kayısı, şeker ve 4 su bardağı suyu tencereye alıp yumuşayıncaya kadar pişirin. El blender’ı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. 3 su bardağı su ve vanilya ilave edip kaynamaya bırakın. Nişastayı kalan su ile karıştırıp yavaş yavaş tencereye ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaselere paylaştırın ve buzdolabında soğutun. Üzerini süsleyerek servis yapın.

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:27:50

denedim gercekten super oldu cok begenildi

Misafir12.10.2016 17:27:52

denedim gercekten super oldu cok begenildi

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.