ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KURU KAYISI PELTESİ

Kuru Kayısı Peltesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuru Kayısı Peltesi Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kuru kayısı
  • 1 paket vanilya
  • 1~1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 8 su bardağı su

Kuru Kayısı Peltesi Nasıl Yapılır?

Kayısı, şeker ve 4 su bardağı suyu tencereye alıp yumuşayıncaya kadar pişirin. El blender’ı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. 3 su bardağı su ve vanilya ilave edip kaynamaya bırakın. Nişastayı kalan su ile karıştırıp yavaş yavaş tencereye ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaselere paylaştırın ve buzdolabında soğutun. Üzerini süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!