Kızarmış Muz

Kızarmış Muz
10 Ağustos 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kızarmış Muz için

Malzemeler

  • 2 muz

Hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Kızartmak için

  • 2 su bardağı Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Bal
  • Hindistan cevizi
Kızarmış Muz

Nasıl Yapılır

Hamuru için un, kabartma tozu ve vanilyayı bir karıştırma kabında harmanlayın. Su ve sütü ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. 4 cm kalınlığında dilimlediğiniz muzları önce nişastaya sonra sütlü karışıma batırın ve kızgın yağda kızartın. Kızaran muzları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra bir servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirip Hindistan cevizi serpin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo