Kızarmış Muz

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Kızarmış Muz
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kızarmış Muz için

Malzemeler

  • 2 muz

Hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Kızartmak için

  • 2 su bardağı Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Bal
  • Hindistan cevizi
Kızarmış Muz

Nasıl Yapılır

Hamuru için un, kabartma tozu ve vanilyayı bir karıştırma kabında harmanlayın. Su ve sütü ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. 4 cm kalınlığında dilimlediğiniz muzları önce nişastaya sonra sütlü karışıma batırın ve kızgın yağda kızartın. Kızaran muzları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra bir servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirip Hindistan cevizi serpin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo