Kirazlı Çimiçanga

Kirazlı Çimiçanga
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kirazlı Çimiçanga için

Malzemeler

  • 6 tortilla ekmeği
  • 225 g krem peynir
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 1.5 su bardağı kiraz reçeli

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı toz şeker
Kirazlı Çimiçanga

Nasıl Yapılır

  1. Krem peynir, toz şeker ve vanilya özünü karıştırın. Karışımı 6 tortilla ekmeğin üzerine sürerek paylaştırın. Her bir tortilla ekmeğine 1-2 yemek kaşığı kiraz reçeli paylaştırın. İki tarafından katlayıp rolu şeklinde sarın. Açılmaması için uçlarını kürdan ile tutturun.
  2. Tarçın ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Zeytinyağını bir kızartma tavasına alıp ısıtın. Çimiçangaları tavaya alıp 2-3 dakika arkalı önlü kızartın. Havlu kağıt serdiğiniz tabağa alıp fazla yağını çektirin. Daha sonra toz şeker ve tarçın karışımına bulayın ve kürdanları çıkartıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo