ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KİRAZLI ÇİMİÇANGA

Kirazlı Çimiçanga

Kirazlı çimiçanga

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kirazlı Çimiçanga Tarifi İçin malzemeler

  • 6 tortilla ekmeği
  • 225 g krem peynir
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 1.5 su bardağı kiraz reçeli

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı toz şeker

Kirazlı Çimiçanga Nasıl Yapılır?

  • Krem peynir, toz şeker ve vanilya özünü karıştırın. Karışımı 6 tortilla ekmeğin üzerine sürerek paylaştırın. Her bir tortilla ekmeğine 1-2 yemek kaşığı kiraz reçeli paylaştırın. İki tarafından katlayıp rolu şeklinde sarın. Açılmaması için uçlarını kürdan ile tutturun.
  • Tarçın ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Zeytinyağını bir kızartma tavasına alıp ısıtın. Çimiçangaları tavaya alıp 2-3 dakika arkalı önlü kızartın. Havlu kağıt serdiğiniz tabağa alıp fazla yağını çektirin. Daha sonra toz şeker ve tarçın karışımına bulayın ve kürdanları çıkartıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!