Kirazlı Çimiçanga

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kirazlı Çimiçanga Tarifi İçin malzemeler
- 6 tortilla ekmeği
- 225 g krem peynir
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü
- 1.5 su bardağı kiraz reçeli
Kızartmak için
- Zeytinyağı
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı toz şeker
Kirazlı Çimiçanga Nasıl Yapılır?
- Krem peynir, toz şeker ve vanilya özünü karıştırın. Karışımı 6 tortilla ekmeğin üzerine sürerek paylaştırın. Her bir tortilla ekmeğine 1-2 yemek kaşığı kiraz reçeli paylaştırın. İki tarafından katlayıp rolu şeklinde sarın. Açılmaması için uçlarını kürdan ile tutturun.
- Tarçın ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Zeytinyağını bir kızartma tavasına alıp ısıtın. Çimiçangaları tavaya alıp 2-3 dakika arkalı önlü kızartın. Havlu kağıt serdiğiniz tabağa alıp fazla yağını çektirin. Daha sonra toz şeker ve tarçın karışımına bulayın ve kürdanları çıkartıp servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR