Kayısılı Ve Yaban Mersinli Cobbler

Kayısılı Ve Yaban Mersinli Cobbler
14 Eylül 2022

Yaz meyvelerinden kayısı ve yaban mersinini kullanarak nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Malzemeler hazırsa, çayın yanına çok yakışacak kayısı ve yaban mersinli cobbler tarifine geçebiliriz.

Kayısılı ve şeftalili cobbler tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kayısılı Ve Yaban Mersinli Cobbler için

Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 su bardağı taze yaban mersini
  • 4 adet taze kayısı (İkiye kesilmiş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 1/4 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı çok amaçlı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 3/4 tam yağlı süt
Kayısılı Ve Yaban Mersinli Cobbler

Nasıl Yapılır

  1. Eritilmiş tereyağını döküm tavaya alın.
  2. Orta boy bir kapta yaban mersini, kayısı, 1/4 su bardağı toz şeker, limon kabuğu rendesi, limon suyu ile tarçını harmanlayın.
  3. Büyük bir kapta, un, kabartma tozu, tuz ve kalan 3/4 bardak şekeri karıştırın. Üzerine sütü ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın. 
  4. Karışımı döküm tavaya aktarın. Meyveleri üzerine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında altın kahverengi olana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo