ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYISILI VE ŞEFTALİLİ COBBLER

Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 600 gr şeftali
  • 600 gr kayısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 80 gr toz şeker
  • 40 gr mısır nişastası

Hamuru için

  • 125 gr un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 50 gr toz şeker
  • 60 gr tereyağı
  • 65 gr yoğurt

Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler Nasıl Yapılır?

Meyvelerin kabuklarını soyup iri doğrayın ve fırın kabına alın. Üzerine şeker ekleyip karıştırın ve 35 dakika bekletin. Hamur için; un, kabartma tozu, karbonat, şeker ve tuzu harmanlayın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla yoğurun. Yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Meyvelerin üzerine limon suyu, vanilya ve nişastayı ekleyip karıştırın. Hamuru üzerine parça parça yerleştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Dondurma ile servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!