Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler

Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler için

Malzemeler

  • 600 gr şeftali
  • 600 gr kayısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 80 gr toz şeker
  • 40 gr mısır nişastası

Hamuru için

  • 125 gr un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 50 gr toz şeker
  • 60 gr tereyağı
  • 65 gr yoğurt
Kayısılı Ve Şeftalili Cobbler

Nasıl Yapılır

Meyvelerin kabuklarını soyup iri doğrayın ve fırın kabına alın. Üzerine şeker ekleyip karıştırın ve 35 dakika bekletin. Hamur için; un, kabartma tozu, karbonat, şeker ve tuzu harmanlayın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla yoğurun. Yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Meyvelerin üzerine limon suyu, vanilya ve nişastayı ekleyip karıştırın. Hamuru üzerine parça parça yerleştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Dondurma ile servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo