ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYISILI CRUMBLE CHEESECAKE

Kayısılı Crumble Cheesecake

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kayısılı Crumble Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 200 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker

Dolgusu için

  • 12 kayısı
  • 500 g krem peynir
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı

Kayısılı Crumble Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Un, soğuk tereyağı, toz şeker ve kabartma tozunu derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla ekmek kırıntısı haline gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip hamur toparlanıncaya kadar çırpmaya devam edin. Hamuru iki parçaya ayırın.
  • Bir parçasını streç filmle sarıp üzeri için kullanmak üzere dondurucuya atın. Kalan hamuru ise aynı şekilde streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
  • Dolgusu için kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Krem peynir, yumurta, toz şeker, irmik ve vanilya esansını derin bir karıştırma kabına alın.
  • Mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Hamurları buzdolabından çıkarıp bir merdane yardımıyla açın.
  • 22 cm’lik yuvarlak bir kalıbın tabanına ve kenarlarına açtığınız hamuru yayın. Tekrar buzdolabına alarak 20 dakika daha dinlendirin.
  • Buzdolabından çıkarıp ortasına krem peynirli dolguyu dökün. Ortadan ikiye kestiğiniz kayısıları iç kısımları alta gelecek şekilde üzerine yerleştirin.
  • Dondurucudaki hamuru çıkarın. Rendenin iri tarafı ile rendeleyip kayısıların üzerine yayın.
  • Cheesecake’inizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!