Kayısı Reçelli Ponçik

Kayısı Reçelli Ponçik
28 Temmuz 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Kayısı Reçelli Ponçik için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket (11 g) instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 100 g tereyağı
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Kayısı reçeli
  • Pudra şekeri
Kayısı Reçelli Ponçik

Nasıl Yapılır

Unu bir yoğurma kabına eleyip tuzu ekleyin ve harmanlayın. İnstant mayayı karışıma ekleyip tekrar harmanlayın. Şeker, ılık süt, oda ısısında bekletilmiş yumurta sarıları ve yumurtaları ekleyip yoğurun. 5 dakika yoğurduktan sonra oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 50 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru bezelere ayırın. Elinizle yuvarlayıp şekil verin. Hazırladığınız ponçikleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 20 dakika dinlendirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra ortasını yuvarlak küçük kurabiye kalıbıyla açın. Ortasına kayısı reçeli koyun. Pudra şekeri serpip servis yapın.

Alternatif olarak orman meyveli ponçik tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo