ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYISI REÇELLİ PONÇİK

Kayısı Reçelli Ponçik

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kayısı Reçelli Ponçik Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket (11 g) instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 100 g tereyağı
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Kayısı reçeli
  • Pudra şekeri

Kayısı Reçelli Ponçik Nasıl Yapılır?

Unu bir yoğurma kabına eleyip tuzu ekleyin ve harmanlayın. İnstant mayayı karışıma ekleyip tekrar harmanlayın. Şeker, ılık süt, oda ısısında bekletilmiş yumurta sarıları ve yumurtaları ekleyip yoğurun. 5 dakika yoğurduktan sonra oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 50 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru bezelere ayırın. Elinizle yuvarlayıp şekil verin. Hazırladığınız ponçikleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 20 dakika dinlendirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra ortasını yuvarlak küçük kurabiye kalıbıyla açın. Ortasına kayısı reçeli koyun. Pudra şekeri serpip servis yapın.

Alternatif olarak orman meyveli ponçik tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!