ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR KAYISI REÇELLİ PONÇİK

Kayısı reçelli ponçik

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısı reçelli ponçik tarifi için malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket (11 g) instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 100 g tereyağı
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Kayısı reçeli
  • Pudra şekeri

Kayısı reçelli ponçik Nasıl Yapılır

Unu bir yoğurma kabına eleyip tuzu ekleyin ve harmanlayın. İnstant mayayı karışıma ekleyip tekrar harmanlayın. Şeker, ılık süt, oda ısısında bekletilmiş yumurta sarıları ve yumurtaları ekleyip yoğurun. 5 dakika yoğurduktan sonra oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 50 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru bezelere ayırın. Elinizle yuvarlayıp şekil verin. Hazırladığınız ponçikleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 20 dakika dinlendirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra ortasını yuvarlak küçük kurabiye kalıbıyla açın. Ortasına kayısı reçeli koyun. Pudra şekeri serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.