ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ PONÇİK

Ponçik

Davetkâr, leziz, hafif ve pamuk gibi yumuşacık ponçikler... İster sade, isterseniz reçelli, mermelatlı... Bu nefis ponçikleri evde hazırlamak sanıldığı kadar zor değil.

Malzemeler hazırsa, ponçik yapımına geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ponçik Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Dolgusu için

  • Orman meyveleri reçeli

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Ponçik Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt, maya ve toz şekeri geniş bir karıştırma kasesine alın. Maya tamamen eriyinceye kadar bekletin.
  • Kalan malzemeleri ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendirin. Mayalanan hamuru iki eşit bezeye ayırın.
  • Bezeleri unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla yuvarlak açın. Yuvarlaklardan sekiz eşit üçgen kesin.
  • Üçgenlerin içine birer tatlı kaşığı kadar marmelat koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Ponçik Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ponçik yapımında pasta kreması kullanabilirsiniz. Pasta kreması için; 2 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı tozşeker, yarım kahve fincanı un ve 1 su bardağı sütü kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin, soğumaya bırakın.
  • Ponçik yapımında çikolata kreması kullanabilirsiniz. Çikolatalı krema için; 1 yumurtayı 3 çorba kaşığı tozşekerle çırpın. 1 çorba kaşığı kakao ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Kremayı kısık ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Ponçik yapımında en ideali çilek ya da kayısı marmelatı. Eğer marmelat çok koyu kıvamda ise birkaç damla likör ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!