ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR KARADUT KREMALI ÇITIR TATLI

Karadut kremalı çıtır tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karadut kremalı çıtır tatlı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 7 baklava yufkası
  • 50 g tereyağı

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 300 g karadut
  • 2 yumurta akı

Üzeri için

  • Karadut
  • Nane yaprağı

Karadut kremalı çıtır tatlı Nasıl Yapılır

Baklava yufkalarını aralarına tereyağını sürüp üst üste yerleştirin. Pasta tabağı büyüklüğünde 6 yuvarlak kesin. Isıya dayanıklı kaselerin dış yüzeyini tereyağı ile yağlayıp un serpin. Yedi katlı yufkalarla kasenin dışını kaplayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yufkalar üste gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kreması için süt, toz şeker, yumurta sarıları, vanilya, un ve karadutların yarısını iyice karıştırın. Ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Yumurta aklarını kabarıncaya kadar çırpın. Soğuyan kremaya ilave edip karıştırın. Kremalı harcı fırından çıkarıp soğuyan yufka kaselerinin içine paylaştırın. Üzerine kalan dutları ilave edip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.