ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KARADUT KREMALI ÇITIR TATLI

Karadut Kremalı Çıtır Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karadut Kremalı Çıtır Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 7 baklava yufkası
  • 50 g tereyağı

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 300 g karadut
  • 2 yumurta akı

Üzeri için

  • Karadut
  • Nane yaprağı

Karadut Kremalı Çıtır Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Baklava yufkalarını aralarına tereyağını sürüp üst üste yerleştirin. Pasta tabağı büyüklüğünde 6 yuvarlak kesin.
  • Isıya dayanıklı kaselerin dış yüzeyini tereyağı ile yağlayıp un serpin. Yedi katlı yufkalarla kasenin dışını kaplayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yufkalar üste gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Kreması için süt, toz şeker, yumurta sarıları, vanilya, un ve karadutların yarısını iyice karıştırın. Ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp soğutun. Yumurta aklarını kabarıncaya kadar çırpın. Soğuyan kremaya ilave edip karıştırın.
  • Kremalı harcı fırından çıkarıp soğuyan yufka kaselerinin içine paylaştırın. Üzerine kalan dutları ilave edip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!