ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ İNCİRLİ GALETTE

İncirli Galette

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İncirli Galette Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 115 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 1 + ¼ su bardağı un
  • ¼ su bardağı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 4~5 yemek kaşığı buzlu su

Dolgusu için

  • 150 gr tatlı lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 4~5 incir
  • Tarçın + pudra şekeri

İncirli Galette Nasıl Yapılır?

Hamur için, tereyağını 15 dakika derin dondurucuda bekletin. Elenmiş un, şeker, mısır unu ve tuzu mutfak robotuna alın. Tereyağını ekleyip karıştırın. Buzlu suyu kaşık kaşık ekleyip hamur toparlanıncaya kadar karıştırın. Streç filme sarıp 1 saat buzdolabında soğutun. Lor peyniri, şeker, vanilya, yumurtayımikserle iyice çırpın. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile açın ve 12 cm çapında yuvarlak kalıp ile kesin. Kenarlarda 2 cm boşluk bırakarak içlerine peynirli karışımdan yayın. İncirleri dilimleyerek üzerine yerleştirin ve kenarlarını üzerine doğru kıvırarak kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip 5 dakika derin dondurucuda bekletin. Hamurun kenarlarına süt sürüp 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırın ısısını 180 dereceye düşürüp kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın ve tarçınlı pudra şeker serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!