Hürrem Gözü Tatlısı

Hürrem Gözü Tatlısı
07 Haziran 2024

İsmini Hürrem Sultan'ın meşhur yeşil gözlerinden alan bu tatlı, hem şık sunumu, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Sütlü tatlı severlerin vazgeçemediği bu tatlı, yalnızca 6 malzemeden oluşuyor. Üstelik çay saatlerinde veya misafir ağırlarken de gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, nefis Hürrem sultan tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Prenses tatlısına göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hürrem Gözü Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 paket kivili jöle
  • 2 adet kivi

Muhallebi için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Hürrem Gözü Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle jölenin arkasında yazan talimatlara göre kivili jöleyi hazırlayın.
  2. Hazırladığınız kivili jöleyi, küçük kupların yarısına gelecek şekilde doldurun.
  3. Jöle katılaşmadan önce, ince ince dilimlediğiniz kivileri kupların ortasına yerleştirin. 
  4. Muhallebi için, süt, toz şeker, elenmiş un ve nişastayı bir tencerede karıştırın.
  5. Muhallebi koyulaştığında altını kapatın ve kivili jölenin üzerine ekleyin. 
  6. Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Ardından ters çevirerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Hürrem gözü tatlısını kısır ve yoğurtlu kek eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Jöleyi hazırladıktan sonra buzdolabında soğumasını bekleyin. Muhallebi sıcakken jöle mutlaka soğumuş olmalıdır. 
  • Kivileri, jöleyi dökmeden önce de kuplara yerleştirebilirsiniz.
  • Muhallebinin topaklanmaması için un ve nişastayı elekten geçirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo