ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ TİRAMİSU

Hindistan Cevizli Tiramisu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan Cevizli Tiramisu Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket şekerli vanilya
  • Yarım litre süt
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 hazır pasta tabanı
  • 4 çorba kaşığı kakao

Sos için

  • 1 çorba kaşığı granül kahve
  • 2 çorba kaşığı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı kahve likörü

Hindistan Cevizli Tiramisu Nasıl Yapılır?

Un, toz şeker, vanilya ve sütü çırpıp teflon tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Önceden çırpılmış yumurtaları azar azar yedirerek ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocaktan alın ve labne peyniri ile rendelenmiş hindistancevizini ilave edip iyice karıştırın. Ilınmaya bırakın.
Sos için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Hazır pasta tabanını servis bardağına uygun olarak dilimleyip sosla ıslatın. Muhallebi ve kek dilimlerini servis kaselerine kat kat yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Kakao serpiştirip servis yapın. Hindistancevizli tiramisu artık hazır, afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.