ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ GREYFURTLU MAYHOŞ KURABİYE

Greyfurtlu Mayhoş Kurabiye

Greyfurtlu mayhoş kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Greyfurtlu Mayhoş Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Bir tutam tuz
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı esmer toz şeker
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş greyfurt kabuğu
  • 125 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı greyfurt suyu

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı esmer toz şeker

Greyfurtlu Mayhoş Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Un, karbonat ve tuzu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Şekerler ve rendelenmiş greyfurt kabuğunu ilave edip mikser yardımıyla 1 dakika çırpın. Tereyağını ekleyip hamur toparlanıncaya kadar çırpmaya devam edin. Yumurta ve greyfurt suyunu da ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
  • Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alarak 1-2 dakika yoğurun. Harçtan bir dondurma kaşığı yardımıyla parçalar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin (Pişerken fazla yayılan bir hamur olduğu için mümkün olduğunca aralıklı dizin).
  • Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcakken üzerlerine esmer toz şeker serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!