ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR GREYFURTLU MAYHOŞ KURABİYE

GREYFURTLU MAYHOŞ KURABİYE

Greyfurtlu mayhoş kurabiye
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Greyfurtlu mayhoş kurabiye tarifi için malzemeler
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Bir tutam tuz
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı esmer toz şeker
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş greyfurt kabuğu
  • 125 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı greyfurt suyu

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı esmer toz şeker

Greyfurtlu mayhoş kurabiye hazırlanışı

  • Un, karbonat ve tuzu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Şekerler ve rendelenmiş greyfurt kabuğunu ilave edip mikser yardımıyla 1 dakika çırpın. Tereyağını ekleyip hamur toparlanıncaya kadar çırpmaya devam edin. Yumurta ve greyfurt suyunu da ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
  • Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alarak 1-2 dakika yoğurun. Harçtan bir dondurma kaşığı yardımıyla parçalar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin (Pişerken fazla yayılan bir hamur olduğu için mümkün olduğunca aralıklı dizin).
  • Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcakken üzerlerine esmer toz şeker serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!