Greyfurtlu Mayhoş Kurabiye

15 Haziran 2021 tarihinde güncellendi.
Greyfurtlu Mayhoş Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Greyfurtlu Mayhoş Kurabiye için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Bir tutam tuz
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı esmer toz şeker
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş greyfurt kabuğu
  • 125 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı greyfurt suyu

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı esmer toz şeker

Greyfurtlu Mayhoş Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Un, karbonat ve tuzu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Şekerler ve rendelenmiş greyfurt kabuğunu ilave edip mikser yardımıyla 1 dakika çırpın. Tereyağını ekleyip hamur toparlanıncaya kadar çırpmaya devam edin. Yumurta ve greyfurt suyunu da ekleyip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
  2. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alarak 1-2 dakika yoğurun. Harçtan bir dondurma kaşığı yardımıyla parçalar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin (Pişerken fazla yayılan bir hamur olduğu için mümkün olduğunca aralıklı dizin).
  3. Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcakken üzerlerine esmer toz şeker serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo