ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ FRENK ÜZÜMLÜ SOĞUK SUFLE

Frenk Üzümlü Soğuk Sufle

Frenk üzümlü soğuk sufle

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Frenk Üzümlü Soğuk Sufle Tarifi İçin malzemeler

  • 180 ml Frenk üzümü suyu 
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 4 yumurta
  • 150 g toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 250 ml soğuk krema

Frenk Üzümlü Soğuk Sufle Nasıl Yapılır?

  • Frenk üzümü suyunu küçük bir tencereye alın. Toz jelatini ekleyip 5 dakika bekletin. Jelatin eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Yumurta sarılarını, şekeri ve limon kabuğu rendesini ısıya dayanıklı bir kabın içine alın ve benmari usulü pişirin.
  • Karışımı bir mikser yardımı ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Ilınan jelatinli karışımı ekleyip çırpmaya devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurta aklarını ayrı bir karıştırma kabına alın ve bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurta aklarını tahta bir kaşık yardımıyla limonlu karışıma yedirin.
  • Kremayı ayrı bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla çırpın ve Frenk üzümlü karışıma yedirin. Karışımı yağladığınız su e kaplarına paylaştırın. Buzdolabında 3 saat dinlendirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!