ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ FRAMBUAZLI PARFE

Frambuazlı Parfe

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Frambuazlı Parfe Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı böğürtlen
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 su bardağı çilekli süt

Frambuazlı Parfe Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in meyveli tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Tozşeker ve 1 su bardağı kadar böğürtleni mutfak robotunda veya çatalla iyice ezin.

Yumurta sarıları ve aklarını ayırıp ayrı kaplarda çırpın. Kremşantiyi hazırlamak için çilekli süt ve şantiyi çırpıp buzlukta 15-20 dakika bekletin.

Buzlukta beklettiğiniz krem şantinin içine sırasıyla; yumurta akları, yumurta sarıları ve tozşekerli karışımı ekleyip mutfak robotunda iyice karıştırın. Kalan böğürtlenleri ekleyip kaşık yardımıyla özenle karıştırın. Karışımı dikdörtgen bir cam kalıba dökün. Buzlukta en az 3-4 saat dondurun. Dilimleyip soğuk servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.