ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ FIRINDA KAYISI TATLISI

Fırında Kayısı Tatlısı

 Fırında kayısı tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fırında Kayısı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g gün kurusu kayısı
  • 2 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
  • 50-100 g tereyağı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Fırında Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Kayısıları iyice yıkayın ve bol suda yumuşayıncaya kadar, 1 saat bekletip süzün. Ortaları yarılan kayısıların içine, dövülmüş ceviz içinden 1’er çay kaşığı kadar koyup bastırarak kayısıları kapatın. Kayısıları tepsiye aralarında fazla boşluk bırakmadan yerleştirin. Üzerine kalan ceviz içini serpip fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları koyun. Sıcak fırında, kayısıların üzeri pembeleşinceye kadar, 15-20 dakika kadar kızartın.
  • Diğer tarafta su ve şekeri orta boy bir tencereye aktarıp kısık ateşte, şeker iyice eriyinceye ve ha f koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dakika kaynatın. Ocaktan alarak ılık hale gelmesini bekleyin. Şerbeti fırından çıkarılan sıcak kayısıların üzerine gezdirin. Tatlıyı fırında 10-15 dakika daha pişirip alın. Soğuyunca servis yapın.
  • Klasik kayısı tatlısına buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!