Kayısı Tatlısı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Kayısı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 25 kuru kayısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limonun suyu
- 1 çay bardağı bütün Antep fıstığı
Süslemek için
- Kaymak
- Toz Antep fıstığı
Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?
Pratik tatlı tarifleri arasında özel bir yere sahip. Kuru kayısıları yıkayıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir gece bekletin. Ertesi gün kayısıları süzmeden üzerine toz şeker ilave ederek kendi suyu ile pişirin. Pişince limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Kayısılar soğuyunca ortadan kesip aralarına kaymak ve üçer tane Antep fıstığı yerleştirin. Kenarlarını toz Antep fıstığına bulayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR