Kayısı Tatlısı

12 Eylül 2022 tarihinde güncellendi.
Kayısı Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kayısı Tatlısı için

Malzemeler

  • 25 kuru kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limonun suyu
  • 1 çay bardağı bütün Antep fıstığı

Süslemek için

  • Kaymak
  • Toz Antep fıstığı
Kayısı Tatlısı

Nasıl Yapılır

Pratik tatlı tarifleri arasında özel bir yere sahip. Kuru kayısıları yıkayıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir gece bekletin. Ertesi gün kayısıları süzmeden üzerine toz şeker ilave ederek kendi suyu ile pişirin. Pişince limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Kayısılar soğuyunca ortadan kesip aralarına kaymak ve üçer tane Antep fıstığı yerleştirin. Kenarlarını toz Antep fıstığına bulayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo