Yaz mevsiminin en güzel tatlarından biri olan şeftaliyi, hem kıvamlı hem de dağılmadan saklamak artık mümkün! Meyvenin formunu kaybetmeden uzun süre tazeliğini koruyan bu özel erimeyen şeftali reçeli tarifi ile sofralarınıza renk katabilir, kahvaltılarda veya tatlılarda doğal bir lezzet sunabilirsiniz. Eğer siz de reçel yaparken meyvenin erimesinden şikayetçiyseniz, bu erimeyen şeftali reçeli tarifi tam size göre! Peki; erimeyen şeftali reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Gül Reçeli tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon erimeyen şeftali reçeli kaç kaloridir?
Bir porsiyon erimeyen şeftali reçeli 55 kaloridir.
Şeftali alternatifler:
Not: Yumuşak meyveler tercih edilmemeli; dağılma riski yüksektir.
Toz Şeker alternatifler:
Şekersiz reçel yapıldığında, bozulmayı önlemek için buzdolabında saklanmalıdır.
Limon suyu / Limon tuzu alternatifler:
Tereyağı (isteğe bağlı) alternatifler:
Aroma ve Lezzet Katmak İçin Ekstralar
Doku Katmak İsterseniz
Cemal Bagat YORUM 29 Temmuz 2025, 16:54
Beğen (0)
Yanıtla
Teşekkür ederiz.