Erikli Pelte

Erikli Pelte
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Erikli Pelte için

Malzemeler

  • 2 su bardağı erik suyu
  • 3 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş Hindistan cevizi

Üzeri için

  • File Antep fıstığı
  • Erik dilimleri
Erikli Pelte

Nasıl Yapılır

  1. Pelte için vanilya ve rendelenmiş Hindistan cevizi dışındaki tüm malzemeyi tencerede karıştırın. Orta ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan almadan birkaç dakika önce vanilyayı ve Hindistan cevizini ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın, ılınınca servis kasesine paylaştırın. Üzerlerini  le Antep fıstığı ve erik dilimleri ile süsleyerek soğuk servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo