ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ERİKLİ PELTE

Erikli Pelte

Erikli pelte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Erikli Pelte Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı erik suyu
  • 3 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş Hindistan cevizi

Üzeri için

  • File Antep fıstığı
  • Erik dilimleri

Erikli Pelte Nasıl Yapılır?

  • Pelte için vanilya ve rendelenmiş Hindistan cevizi dışındaki tüm malzemeyi tencerede karıştırın. Orta ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan almadan birkaç dakika önce vanilyayı ve Hindistan cevizini ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın, ılınınca servis kasesine paylaştırın. Üzerlerini  le Antep fıstığı ve erik dilimleri ile süsleyerek soğuk servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!