ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ERİKLİ GALETTE

Erikli galette

Erikli galette

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli galette tarifi için malzemeler

  • 4 adet milföy hamuru
  • 10 adet mürdüm eriği veya angelik erik
  • File badem
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı

Erikli galette Nasıl Yapılır

Çay saatlerinize yakışır leziz ve çıtır erikli galette

  • Milföy hamurunu yağlı kağıt üzerinde incecik açın. Fırını 200 derecede ısıtın. 
  • Erikleri ikiye bölün veya elma dilimi şeklinde dilimleyin. 
  • Açmış olduğunuz hamurun üstüne tereyağından iyice sürün ve dilimlenmiş erikleri düzgün şekilde yerleştirin. Kenarlarını katlayın ve yumurta sarısı sürün. Toz şekeri her tarafa serpiştirin. File badem ile süsleyin. Önceden ısıtılmış fırında hamur kenarları iyice kızarana kadar pişirin. Ilık ve isterseniz 1 top dondurma ile servis yapın.

Anjelik erikli galetta tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.