ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ANJELİK ERİKLİ GALETTA

Anjelik Erikli Galetta

Anjelik erikli galetta

Aydan Üstkanat’tan yaz meyvelerinin en güzel renklisi ile hazırlayacağınız nefis galette tarifini sizlere sunuyoruz. Çay saatlerinde afiyetle yiyebileceğiniz anjelik erikli galetteyi, dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Anjelik Erikli Galetta Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g un
  • 150 g tereyağı (Soğuk)
  • 1 yemek kaşığı agave şurubu veya şeker
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

Üzeri için

  • 2-3 kaşık tatlı lor peyniri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Antep fıstığı
  • 3 yemek kaşığı agave şurubu veya şeker
  • Erik ve mor meyveler (Dilimlenmiş)

Servis için

  • Dondurma

Anjelik Erikli Galetta Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını rendeleyip tüm hamur malzemelerini bir kaba alarak yoğurun ve 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp ince açın ve fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça çekerek alın.
  • Hamur kenarından iki parmak içeriden olacak şekilde içine lor peynirini sürün.
  • Üzerine agave şurubu ile karıştırdığınız erik dilimlerini ve meyveleri serpiştirip kenarlarını içeri doğru katlayın.
  • Son olarak kenarına yumurta sarısı sürün ve üzerine Antep fıstığı serperek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Üzerini kapatmadan tezgahın üzerinde soğutun ve dilimledikten sonra arzu ettiğiniz bir dondurma ile servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!