ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ANJELİK ERİKLİ GALETTA

Anjelik erikli galetta

Anjelik erikli galetta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Anjelik erikli galetta tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 150 g tereyağı
  • 1/4 su bardağı buzlu su
  • 1 kg Anjelik erik

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • Tuz
  • File badem
  • Dondurma

Anjelik erikli galetta Nasıl Yapılır

Hamuru için un, şeker ve tuzu rondodan geçirin. Küp doğradığınız soğuk tereyağını ilave ederek bir kaç kez daha karıştırın. Buzlu suyu yavaşça ekleyerek pütürlü bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlı kağıt üzerinde bir merdane yardımıyla istediğiniz büyüklükte açın ve üzerlerine toz şeker serperek fırın tepsisine alın. Yıkayıp süzdüğünüz eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Elma dilimi şeklinde dilimleyerek hamurun kenarlarından 3 santim boşluk kalacak şekilde hamurun üzerine dizin. Hamurun kenarlarını eriklerin üzerine gelecek şekilde parmak uçlarınızla sıkıştırarak içe doğru kıvırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkararak oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. Üzerini dondurma ve kavrulmuş file bademle süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.