ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ERİK SOSLU LOR TATLISI

Erik soslu lor tatlısı

Erik soslu lor tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erik soslu lor tatlısı tarifi için malzemeler

  • 650 g tatlı lor peyniri 
  • 2 adet yumurta 
  • 3 çorba kaşığı un (45 g) 
  • 1/2 paket hamur kabartma tozu 
  • 1/2 su bardağı krema (Çırpılmış) 

Şerbet için 

  • 2 su bardağı şeker (350 g) 
  • 2 su bardağı su (400 ml) 
  • 1/2 limonun suyu 

Anjelik sosu için

  • 1 su bardağı doğranmış anjelik eriği 
  • 3 çorba kaşığı toz şeker (30 g) 
  • Bir tutam tarçın

Erik soslu lor tatlısı Nasıl Yapılır

Erik soslu lor tatlısını mutlaka deneyin.

  • İlk önce şerbeti hazırlayın. Bunun için su, şeker ve limon suyunu bir tencerede karıştırın. Orta ateşte 10-12 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Lor peynirini, yumurtaları, unu ve kabartma tozunu bir kaba alıp iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 15 parçaya bölün. Avucunuzun içinde yuvarlayıp yağlanmış cam fırın kabına dizin. 
  • Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzerleri pembeleşene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak lor tatlılarının üzerlerine soğuyan şerbeti dökün.
  • Erik sosu için hazırladığınız tüm malzemeleri ufak bir tencereye aktarın. Orta ateşte, koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tatlılar şerbeti çektikten sonra çırpılmış krema ve erik sos eşliğinde servis yapın.

Çilek soslu lor tatlısı tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.