ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR LOR TATLISI

Lor tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lor tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr tuzsuz lor peyniri
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon rendelenmiş kabuğu

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Lor tatlısı Nasıl Yapılır

Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Lor peynirini geniş bir kaseye alın. Yumurtaları ekleyip mikserle çırpın. Şeker, un, pirinç unu, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun ve yağlanmış tepsiye şekilli olarak aralıklı sıkın. 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek dökün ve 1 saat beklettikten sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.

Lor tatlısını servis yapmadan önce mutlaka 1 saat dinlendirin. Birkaç saat dinlenen tatlı şurubunu çok daha iyi çekeceği için çok daha lezzetli olacaktır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.