ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ DOLGULU ÇITIR ARMUT

Dolgulu Çıtır Armut

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dolgulu Çıtır Armut Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 Santa Maria

Hamuru için

  • 400 g un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 115 g tereyağı
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Dolgusu için

  • 4 armut içi
  • 1 çay bardağı file badem
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Dolgulu Çıtır Armut Nasıl Yapılır?

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir yoğurma kabına alın ve pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Armutların kabuklarını soyup alt kısımlarını kesin. Bir kabak oyacağı yardımıyla içlerini çıkartıp bir kaseye alın. Çekirdeklerini temizleyin ve kalan için üzerine file badem, tarçın ve pekmezi ilave edip karıştırın. Armutlu harcı tereyağında 5-6 dakika kadar soteleyip armutların içine doldurun. Hamuru hafif unlanmış zeminde ince açıp uzun şeritler kesin. İçi dolgulu armutları hamur şeritleri ile sarıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamurlar kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.