ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ÇİLEKLİ MUHALLEBİ

Çilekli Muhallebi

Çilekli muhallebi

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan muhallebi; eski zamanlarda sadece önemli konuklara sunulurdu. Balkan ülkelerinde de yer verilen bu tatlının; kadayıflı, sakızlı, çikolatalı, ve meyveli çeşitleri mevcuttur. Ana malzemeleri pirinç unu, süt ve nişastadır. Anne sütünün ardından bebeklere önerilen tamamlayıcı besin kaynaklarından biridir. Protein ve kalsiyum değeri yüksek olduğu için, zihinsel ve fiziksel gelişimi büyük ölçüde etkiler. Malzemeleriniz hazırsa, özellikle ramazan ayında sık sık tüketilen nefis çilekli muhallebi tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çilekli Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3⁄4 su bardağı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • Yarım kg çilek
  • 200 g krema
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Nane yaprakları

Çilekli Muhallebi Nasıl Yapılır?

    • Süt, toz şeker, pirinç unu ve kremayı bir tencereye alıp karıştırarak pişirin. Başka bir kapta yumurtaları mikser ile çırpın.
    • Süt kaynamaya başlayınca yumurtaları yavaşça ilave edin ve durmadan çırpın. Son olarak vanilyayı ekleyip 2-3 dakika pişirin ve ocaktan alın.
    • Karışımı ikiye bölün ve yarısını servis kaselerinizin 1/3’ünü dolduracak şekilde paylaştırın. 
    • Çilekler, pudra şekeri ve limon suyunu blenderda püre haline getirin. Pürenin 1/3’ünü muhallebinin diğer yarısıyla karıştırın ve kaselere bölüştürün.
    • Tekrar kaselerin 1/3’ü kadar çilekli muhallebi koyun. Muhallebileri buzdolabına alıp soğumaya bırakın. Kalan çilek püresini muhallebilerin üzerine bölüştürün. Nane yaprakları ile süsleyin.
    • Çilekli muhallebiyi, karışık hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Çilekli Muhallebinin Püf Noktaları Nelerdir?

    • Muhallebi malzemeleri bir araya getirildiğinde mikserden geçirin. Pişirme esnasında tahta kaşık ile sürekli karıştırın.
    • Kıvamı yumuşak olursa, içerisine pirinç unu ve nişasta ilave edin.
    • Tat katmak için çilek püresinin içine, portakal suyu ve limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
    • Tatlının yanmaması için, ocağı kısık ateşe ayarlayın ve fokurdayana kadar karıştırın.
    • Dilerseniz, pişen muhallebiyi son kez mikserden geçirebilirsiniz. Böylece topaklanma oluşumunu engelleyebilirsiniz.
    • Tatlıyı servis etmeden önce, üzerini ufalanmış ceviz ve fındık ile süsleyebilirsiniz.

    1 Porsiyon Çilekli Muhallebi Kaç Kaloridir?

    Çilekli muhallebinin bir porsiyonu, yaklaşık 160 kaloridir. Yapımında doğal tatlandırıcı olan çilek kullanıldığı için, bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

    Öğle ve akşam menülerinde sunabileceğiniz meyveli tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, cilt sağlığını korumasıyla bilinen apple crumble tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!