ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ÇİLEKLİ MUHALLEBİ

Çilekli muhallebi

Kaç
Kişilik

7 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli muhallebi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4.5 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı pirinç unu
  • 500 gr çilek
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı soyulmuş antepfıstığı

Kek hamuru için

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım paket hamur kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Çilekli muhallebi Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Pirinç unu, şeker ve sütü tencereye alıp çırpma teli ile karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz
olana dek pişirin. Mikserle 2 dakika çırpın.

Çileklerin üçte birini ayırıp doğrayın. Kalanı robotta püre halinde ezin. Çilek püresi ve doğranmış çilekleri
muhallebiye ekleyip karıştırın.

Kek için; yumurta, süt, zeytinyağı, tozşeker, kabartma tozu ve unu bir kapta karıştırın. Düzgün bir karışım elde
edinceye kadar çırpmaya devam edin. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180
dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. ‹ri küpler şeklinde kesin.

Çilekli muhallebinin yarısını servis kaselerine paylaştırıp küp doğranmış kekleri ekleyin. Süslemek için
ayırdığınız çilek dilimleri ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.