Çilekli Kruvasan Puding

Jale Balcı’dan çikolatalı ve çilekli tatlı tarifi ile karşınızdayız. Pastacı kreması ile birlikte hazırlanan bu tatlıyı, çayın yanında afiyetle yiyebilirsiniz.
Klasik kruvasan tarifine göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Çilekli Kruvasan Puding Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet sade veya çikolatalı kruvasan
- 15-20 orta boy çilek (İkiye bölünmüş)
- 2 çorba kaşığı file badem
- Hindistan cevizi
Pastacı kreması için
- 250 ml süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 50 g şeker
- 20 g un
- 20 g mısır nişastası
- 1/2 vanilya çubuğu veya
- 1 paket toz vanilya
Çilekli Kruvasan Puding Nasıl Yapılır?
- Pastacı kreması için; çubuk vanilyanın içini çıkarıp sütün içine koyun ve sütü kaynatın.
- Ayrı bir tarafta şeker ile yumurta sarılarını renkleri açılana kadar çırpın, mısır nişastası ile unu eleyerek bu karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Süt kaynayınca yarım su bardağı sütü yumurtalı karışıma ekleyin ve devamlı karıştırın. (Yumurtaların pişmemesi için)
- Bu karışımın tamamını kalan sütün üzerine döküp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
- Bir kaseye 1 adet kruvasanı doğrayın üzerine biraz çilek ve istediğiniz yemişleri ekleyin. Tekrar diğer kruvasanı ekleyin ve tekrar çilek ve krema ekleyin. Servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR