Çilekli Cheesecake

Çilekli Cheesecake
27 Nisan 2021

Doğal bir antioksidan kaynağı olan çilek, tatlı yapımında sık sık kullanılır. Cilt sağlığını korumasının yanı sıra kolesterolü de dengede tutar. İsteğe göre dilimleyerek veya püre haline getirerek kullanabilirsiniz.

Daha fazla tarif için, cheesecake tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilekli Cheesecake için

Malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr kepekli bisküvi
  • 125 gr tereyağı
  • 500 gr labne peyniri
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı krema

SOS İÇİN

  • 200 gr çilek
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Çilekli Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Tereyağını eritin ve bisküvilere karıştırın.
  2. 20 cm’lik kelepçeli bir kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin. Buzdolabında bekletin.
  3. Labne peyniri ve şekeri mikserle çırpın. Nişasta, krema ve yumurtaları ekleyip karıştırın. Donan tabanın üzerine aktarıp 170 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin.
  4. Fırından çıkarıp oda ısısında bekletin. Soğuyunca buzdolabına kaldırarak 1 gece dinlendirin. Sos için, çilekleri robottan geçirin.
  5. Şekeri ekleyip 10 dakika pişirin. Soğuyunca cheesecake’in üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo