Ayvalı Crumble

Ayvalı Crumble
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ayvalı Crumble için

Malzemeler

Ayvalı harç için

  • 500 g toz şeker
  • 1 litre su
  • ¼ limon
  • 1 yıldız anason
  • Bir tutam tarçın
  • 4 ayva

Crumble için

  • 75 g file badem
  • 40 g file fıstık
  • 85 g kepekli un
  • 150 g un
  • 100 g esmer toz şeker
  • 100 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 40 g yulaf

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Ayvalı Crumble

Nasıl Yapılır

Toz şeker ve suyu bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyene kadar kaynatın. Limon suyu, yıldız anason ve tarçını ekleyip altını kısın. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttığınız ayvayı küp doğrayıp kaynayan şerbete ekleyin. Ayvalar yumuşayıp şerbeti çekene kadar pişirip ocaktan alın. Ilınınca buzdolabına alın. Crumble için file badem, file fıstık ve unları geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Toz şeker, tereyağı ve yumurtayı ilave edip bir mikser yardımıyla çırpın. Yulafı ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Fırına dayanıklı servis kaplarını tereyağı ile yağlayın. Kapların 3/4’ünü ayvalı harç ile doldurun. Üzerine crumble karışımından yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo