Ayvalı, Böğürtlenli Ve Elmalı Crumble

Ayvalı, Böğürtlenli Ve Elmalı Crumble
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayvalı, Böğürtlenli Ve Elmalı Crumble için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1/3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 75 gr soğuk tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz

Meyveli karışım için

  • 3 yeşil elma
  • 2 orta boy ayva
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı dondurulmuş böğürtlen
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

Sunum için

  • Dondurma
  • Nar taneleri
Ayvalı, Böğürtlenli Ve Elmalı Crumble

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 180 derecede ısıtın. Un, yulaf ezmesinin yarısı, ceviz, tuz ve şekeri bir kaseye alın.
  2. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tereyağını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın (mutfak robotunuz varsa bu işlem çok kolay olacaktır.
  3. Karışımın bezelye tanesi büyüklüğünde parçalardan oluşması gerekiyor). Yulaf ezmesinin geri kalanını ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  4. Oda ısısında bekletin. Elmaların ve ayvaların kabuğunu soyun. Meyveleri küçük küpler şeklinde doğrayın.
  5. Şeker, tarçın ve böğürtlenleri ekleyip harmanlayın. Meyveli harcı küçük porselen fırın kaplarına paylaştırın.
  6. Üzerine yulaf ezmeli harcı serpin. Fırına yerleştirip 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin.
  7. Üzerine nar taneleri serpip yanında dondurmayla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, çok popüler elmalı crumble tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo