Ayvalı, Böğürtlenli Ve Elmalı Crumble

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Ayvalı, Böğürtlenli Ve Elmalı Crumble Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
- 1/3 su bardağı un
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı ceviz içi
- 75 gr soğuk tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tutam tuz
Meyveli karışım için
- 3 yeşil elma
- 2 orta boy ayva
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı dondurulmuş böğürtlen
- 1 çay kaşığı toz tarçın
Sunum için
- Dondurma
- Nar taneleri
Ayvalı, Böğürtlenli Ve Elmalı Crumble Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 derecede ısıtın. Un, yulaf ezmesinin yarısı, ceviz, tuz ve şekeri bir kaseye alın.
- Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tereyağını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın (mutfak robotunuz varsa bu işlem çok kolay olacaktır.
- Karışımın bezelye tanesi büyüklüğünde parçalardan oluşması gerekiyor). Yulaf ezmesinin geri kalanını ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın.
- Oda ısısında bekletin. Elmaların ve ayvaların kabuğunu soyun. Meyveleri küçük küpler şeklinde doğrayın.
- Şeker, tarçın ve böğürtlenleri ekleyip harmanlayın. Meyveli harcı küçük porselen fırın kaplarına paylaştırın.
- Üzerine yulaf ezmeli harcı serpin. Fırına yerleştirip 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin.
- Üzerine nar taneleri serpip yanında dondurmayla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, çok popüler elmalı crumble tarifine de göz atabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR