ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ AYVALI, BÖĞÜRTLENLİ VE ELMALI CRUMBLE

Ayvalı, Böğürtlenli Ve Elmalı Crumble

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ayvalı, Böğürtlenli Ve Elmalı Crumble Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1/3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 75 gr soğuk tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz

Meyveli karışım için

  • 3 yeşil elma
  • 2 orta boy ayva
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı dondurulmuş böğürtlen
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

Sunum için

  • Dondurma
  • Nar taneleri

Ayvalı, Böğürtlenli Ve Elmalı Crumble Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 derecede ısıtın. Un, yulaf ezmesinin yarısı, ceviz, tuz ve şekeri bir kaseye alın.
  • Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tereyağını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın (mutfak robotunuz varsa bu işlem çok kolay olacaktır.
  • Karışımın bezelye tanesi büyüklüğünde parçalardan oluşması gerekiyor). Yulaf ezmesinin geri kalanını ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Oda ısısında bekletin. Elmaların ve ayvaların kabuğunu soyun. Meyveleri küçük küpler şeklinde doğrayın.
  • Şeker, tarçın ve böğürtlenleri ekleyip harmanlayın. Meyveli harcı küçük porselen fırın kaplarına paylaştırın.
  • Üzerine yulaf ezmeli harcı serpin. Fırına yerleştirip 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin.
  • Üzerine nar taneleri serpip yanında dondurmayla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, çok popüler elmalı crumble tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!