ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ANJELİK ERİKLİ YOĞURTLU KUPLAR

Anjelik Erikli Yoğurtlu Kuplar

Anjelik erikli yoğurtlu kuplar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Anjelik Erikli Yoğurtlu Kuplar Tarifi İçin malzemeler

  • 200 ml krema (Soğuk)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (Soğuk)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kakaolu bisküvi

Meyve sosu için

  • 5 adet büyük boy anjelik eriği
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • File Antep fıstığı

Anjelik Erikli Yoğurtlu Kuplar Nasıl Yapılır?

  • Soğuk krema ile yoğurdu bir kaseye alın. Şeker ekleyip iyice karıştırın. Karışımı buzdolabına alın.
  • Meyve sosu için anjelik eriklerin çekirdeklerini çıkartın. İrice doğrayıp şeker ve tarçınla birlikte küçük bir tencereye aktarın. Orta ateşte, reçel kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Servis bardaklarının dibine toz haline getirdiğiniz kakaolu bisküviyi, üzerine kremalı yoğurdu ve en son erikli sosu koyun. File Antep fıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!