Anjelik Erikli Yoğurtlu Kuplar

Anjelik Erikli Yoğurtlu Kuplar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Anjelik Erikli Yoğurtlu Kuplar için

Malzemeler

  • 200 ml krema (Soğuk)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (Soğuk)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kakaolu bisküvi

Meyve sosu için

  • 5 adet büyük boy anjelik eriği
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • File Antep fıstığı
Anjelik Erikli Yoğurtlu Kuplar

Nasıl Yapılır

  1. Soğuk krema ile yoğurdu bir kaseye alın. Şeker ekleyip iyice karıştırın. Karışımı buzdolabına alın.
  2. Meyve sosu için anjelik eriklerin çekirdeklerini çıkartın. İrice doğrayıp şeker ve tarçınla birlikte küçük bir tencereye aktarın. Orta ateşte, reçel kıvamına gelene kadar pişirin.
  3. Servis bardaklarının dibine toz haline getirdiğiniz kakaolu bisküviyi, üzerine kremalı yoğurdu ve en son erikli sosu koyun. File Antep fıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo