ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ANJELİK ERİKLİ YOĞURTLU KUPLAR

Anjelik erikli yoğurtlu kuplar

Anjelik erikli yoğurtlu kuplar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Anjelik erikli yoğurtlu kuplar tarifi için malzemeler

• 200 ml krema (Soğuk)
• 1 su bardağı süzme yoğurt (Soğuk)
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket kakaolu bisküvi
Meyve sosu için
• 5 adet büyük boy anjelik eriği
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
• File Antep fıstığı

Anjelik erikli yoğurtlu kuplar Nasıl Yapılır

  • Soğuk krema ile yoğurdu bir kaseye alın. Şeker ekleyip iyice karıştırın. Karışımı buzdolabına alın.
  • Meyve sosu için anjelik eriklerin çekirdeklerini çıkartın. İrice doğrayıp şeker ve tarçınla birlikte küçük bir tencereye aktarın. Orta ateşte, reçel kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Servis bardaklarının dibine toz haline getirdiğiniz kakaolu bisküviyi, üzerine kremalı yoğurdu ve en son erikli sosu koyun. File Antep fıstığı ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.