ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ AHUDUDULU PROFİTEROL

Ahududulu Profiterol

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ahududulu Profiterol Tarifi İçin malzemeler

Şu hamuru için

  • 60 gr tereyağı
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1.5 çay bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 2 yumurta

Krema için

  • 300 ml süt kreması
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker
  • 2 çay kaşığı gül suyu
  • 250 gr ahududu

Karamel için

  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su

Ahududulu Profiterol Nasıl Yapılır?

  • Şu hamuru için, tereyağı ile suyu tencereye alın. Su kaynamaya başlayınca unu azar azar ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Tuzla tatlandırın.
  • Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurtaları ilave edip kaşıkla iyice karıştırın.
  • Hamuru krema sıkma torbasına doldurup üzerine yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla sıkın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Hamurları fırından alıp ılınınca ortadan ikiye kesin.
  • Tekrar tepsiye yerleştirip aynı ısıda 5-6 dakika daha pişirin. Krema için, pudra şeker ile süt kremasını mikserle çırpın.
  • Gül suyunu ilave edin. Frambuazları yıkayıp sularını süzdürün. Karamel için, şeker ve 2 yemek kaşığı suyu tavaya alın.
  • Kısık ateşte şeker eriyip karamelize oluncaya kadar ısıtın. Tavayı ocaktan alıp ılındırın. Hamurların alt parçalarını servis tabağına yerleştirin.
  • Kremayı üzerlerine yayıp birer frambuaz yerleştirin. Diğer hamurları üzerine kapatıp üzerlerine karamel gezdirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!