Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Karadut Likörü
Ton Balıklı Pizza
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Ahududulu Profiterol
Ahududulu Profiterol
14 Temmuz 2021 tarihinde güncellendi.
Gerçek profiterol
tarifine de göz atabilirsiniz.
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Latte Pasta Tarifi
Soğanlama Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
1 Aralık Masterchef Türkiye 2. Ceketin Sahibi Kim Oldu?
Pilava Şeker Neden Konur?
Turşuyu Ne Sertleştirir?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
Ahududulu Profiterol için
Malzemeler
Şu hamuru için
60 gr tereyağı
1.5 çay bardağı su
1.5 çay bardağı un
1 tutam tuz
2 yumurta
Krema için
300 ml süt kreması
2 yemek kaşığı pudra şeker
2 çay kaşığı gül suyu
250 gr ahududu
Karamel için
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
Ahududulu Profiterol
Nasıl Yapılır
Şu hamuru için, tereyağı ile suyu tencereye alın. Su kaynamaya başlayınca unu azar azar ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Tuzla tatlandırın.
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurtaları ilave edip kaşıkla iyice karıştırın.
Hamuru krema sıkma torbasına doldurup üzerine yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Hamurları fırından alıp ılınınca ortadan ikiye kesin.
Tekrar tepsiye yerleştirip aynı ısıda 5-6 dakika daha pişirin. Krema için, pudra şeker ile süt kremasını mikserle çırpın.
Gül suyunu ilave edin. Frambuazları yıkayıp sularını süzdürün. Karamel için, şeker ve 2 yemek kaşığı suyu tavaya alın.
Kısık ateşte şeker eriyip karamelize oluncaya kadar ısıtın. Tavayı ocaktan alıp ılındırın. Hamurların alt parçalarını servis tabağına yerleştirin.
Kremayı üzerlerine yayıp birer frambuaz yerleştirin. Diğer hamurları üzerine kapatıp üzerlerine karamel gezdirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
70 Dakika
Elma Reçeli Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
32 Dakika
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
22 Dakika
Mandalinalı Puding Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
55 Dakika
Elmalı Şarlot Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
75 Dakika
Apple Strudel Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
65 Dakika
Tam Ölçülü Elmalı Turta Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.