Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15317 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1413 Tarif
Diyet
4440 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2579 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1459 Tarif
Pratik Yemek
6967 Tarif
Salata ve Meze
1475 Tarif
Sos
504 Tarif
Tatlı
10223 Tarif
Yöresel
2067 Tarif
Popüler Tarifler
Çerkez Çorbası
Patlıcan Kızartma
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Ahududulu Profiterol
Ahududulu Profiterol
14 Temmuz 2021
Gerçek profiterol
tarifine de göz atabilirsiniz.
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Yoğurtlu Açma Tarifi
Kıyır Kıyır Mayasız Poğaça Tarifi
Üç Peynirli Poğaça Tarifi
Poğaça Tadında Tuzlu Kek Tarifi
Perişan Kurabiye Tarifi
Mayasız Anne Poğaçası Tarifi
Semizotu Dolapta Kaç Gün Saklanabilir?
Menemen Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Kıbrıs Tatlısının Muhallebisine Ne Giriyor?
Kıbrıs Tatlısı İçin Malzemeler Nelerdir?
Çiğ Semizotu Buzluğa Konur Mu?
Pizza Hamurunun İçine Ne Girer?
Ahududulu Profiterol için
Malzemeler
Şu hamuru için
60 gr tereyağı
1.5 çay bardağı su
1.5 çay bardağı un
1 tutam tuz
2 yumurta
Krema için
300 ml süt kreması
2 yemek kaşığı pudra şeker
2 çay kaşığı gül suyu
250 gr ahududu
Karamel için
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı su
Ahududulu Profiterol
Nasıl Yapılır
Şu hamuru için, tereyağı ile suyu tencereye alın. Su kaynamaya başlayınca unu azar azar ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Tuzla tatlandırın.
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurtaları ilave edip kaşıkla iyice karıştırın.
Hamuru krema sıkma torbasına doldurup üzerine yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Hamurları fırından alıp ılınınca ortadan ikiye kesin.
Tekrar tepsiye yerleştirip aynı ısıda 5-6 dakika daha pişirin. Krema için, pudra şeker ile süt kremasını mikserle çırpın.
Gül suyunu ilave edin. Frambuazları yıkayıp sularını süzdürün. Karamel için, şeker ve 2 yemek kaşığı suyu tavaya alın.
Kısık ateşte şeker eriyip karamelize oluncaya kadar ısıtın. Tavayı ocaktan alıp ılındırın. Hamurların alt parçalarını servis tabağına yerleştirin.
Kremayı üzerlerine yayıp birer frambuaz yerleştirin. Diğer hamurları üzerine kapatıp üzerlerine karamel gezdirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
80 Dakika
Apfelstrudel Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
85 Dakika
Fit Çilekli Galette Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
22 Dakika
Meyveli Milföy Tatlısı Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
60 Dakika
Mürdüm Erikli Crumble Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
80 Dakika
Glutensiz Banana Bread Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
20 Dakika
Yaban Mersinli Yulaf Topları Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.