ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ AHUDUDULU CHEESECAKE

Ahududulu Cheesecake

Ahududulu Cheesecake

Hem tatlı hem ekşi lezzeti ile damaklarda ferah bir tat bırakacak Ahududulu Cheesecake tarifi Dr. Oetker’den geliyor.☺

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ahududulu Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Taban için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
  • 100 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta

Dolgu için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 poşet Dr. Oetker Jelatin
  • 300 g dondurulmuş ahududu
  • 1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yeşil limon (lime)

Kalıp:

  • Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Ahududulu Cheesecake Nasıl Yapılır?

Hamurun hazırlanışı:

  • Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Un, hamur kabartma tozu, tereyağı, şekerli vanilin, toz şeker ve yumurtayı bir kaba alın ve yoğurun.
  • Hamurun 2/3’ünü eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru eliniz ile yayarak 3 cm yüksekliğinde kenar yapın. Çatal ile birçok yerinden delin ve buzdolabında yarım saat bekletin. 

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Turbo pişirme: 170 °C

Süre sonunda kalıbı buzdolabından çıkarın. Fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Dolgunun hazırlanışı:

  • Sütü bir tencereye alın ve ısıtın. Kaynamaya başlamadan ocaktan alın, jelatini azar azar ekleyerek el çırpıcısı ile tamamen eriyinceye kadar sürekli karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Dondurulmuş ahududu, pudra şekeri ve suyu mutfak robotuna alın ve püre haline gelinceye kadar karıştırın. Yeşil limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve ahududulu karışıma ekleyin, soğuyan jelatinli sütü ekleyin ve yarım dakika kadar robotta karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı soğuyan tabanın içine dökün, buzdolabına alın ve 4-5 saat bekletin. Süre sonunda arzuya göre ahududu ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!