Yumurtasız Bayatlamayan Kek

Yumurtasız Bayatlamayan Kek
04 Haziran 2025

Yumurtasız da olsa kabarık, nemli ve lezzetli bir kek hazırlamak mümkün! Üstelik bu tarifle hazırlayacağınız kek günlerce taptaze kalıyor. Pratik malzemelerle çırpıp fırına vereceğiniz bu yumurtasız bayatlamayan kek tarifi, kahvaltıdan çay saatine her anınıza eşlik edecek. İsterseniz sade olarak, isterseniz kakao veya limonla zenginleştirerek farklı versiyonlar da deneyebilirsiniz. Mis gibi kokan bu yumurtasız bayatlamayan kek tarifi, yumurtaya ihtiyaç duymadan da nefis kekler yapılabileceğini bir kez daha kanıtlıyor. Peki; yumurtasız bayatlamayan kek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Sütsüz Kek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yumurtasız bayatlamayan kek kaç kaloridir?

Bir porsiyon yumurtasız bayatlamayan kek 280 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yumurtasız Bayatlamayan Kek için

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu, kakao, damla çikolata veya ceviz
Yumurtasız Bayatlamayan Kek

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir karıştırma kabında yoğurt, süt, sıvı yağ ve şekeri mikserle iyice çırpın.
  2. Vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Ardından unu eleyerek yavaş yavaş ilave edin. Kek harcınız boza kıvamında olmalı.
  3. Dilerseniz aroma için limon kabuğu rendesi veya kakaoyu bu aşamada ekleyebilirsiniz.
  4. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35–40 dakika pişirin. İlk 30 dakika fırını açmayın.
  6. Kürdan testiyle kontrol edip fırından alın. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın.
  7. Yumurtasız bayatlamayan keki dinlendikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Sade yapısı sayesinde hem sabah kahvaltılarında hem de beş çayında mükemmel bir eşlikçidir. Özellikle demli çayla çok yakışır.
  • Servis etmeden önce kekin üzerine ince bir tabaka pudra şekeri serpiştirerek hem şıklık hem tat katabilirsiniz.
  • Dilimlerin üzerine bitter çikolata sosu gezdirip taze meyve (çilek, muz, frambuaz) dilimleriyle servis edebilirsiniz.
  • Yaz aylarında yanına bir top vanilyalı dondurma ekleyerek farklılaştırabilirsiniz.
  • Muffin kalıplarında minik kekler olarak pişirip sunumu kişiselleştirebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Karışıma unu yavaş yavaş ekleyin; kıvamı boza gibi olmalı. Fazla un eklemek keki sertleştirebilir.
  • Özellikle yoğurt, süt, yağ ve şeker karışımını iyice çırpın ki kekiniz kabarık ve yumuşak olsun.
  • Fırını önceden ısıtın kekin iyi kabarması için fırın mutlaka önceden ısıtılmış olmalı (180°C).
  • İlk 30 dakika fırın kapağını açmayın kekin sönmemesi için bu kural çok önemli.
  • Kekin kolayca çıkması için kalıbı güzelce yağlayıp unlayın veya yağlı kâğıt kullanın.
  • Nemli yapısı sayesinde bayatlamaz hava almayan bir kapta veya streç filme sararak sakladığınızda 3–4 gün tazeliğini korur.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo