ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ YER FISTIKLI VE KAYISILI CHEESECAKE

Yer Fıstıklı Ve Kayısılı Cheesecake

Yer fıstıklı ve kayısılı cheesecake

Nefis cheesecake tarifleri sayfamızdan birbirinden lezzetli cheesecakelere ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yer Fıstıklı Ve Kayısılı Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g labne peyniri 
  • 200 g toz şeker 
  • 30 g mısır nişastası 
  • 10 g un 
  • 200 ml krema 
  • 1 paket vanilya 
  • 3 adet yumurta 

Yer fıstıklı tabanı için

  • 150 g yer fıstığı ezmesi (Krem halinde) 
  • 150 g yer fıstığı içi 
  • 100 g un 
  • 30 g esmer toz şeker 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı süt 

Ayrıca

  • 1 paket yulaflı bisküvi 
  • 3 adet taze kayısı (Tercihen sert olmalı)

Yer Fıstıklı Ve Kayısılı Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Yer fıstıklı taban için tüm malzemeyi robottan geçirerek hamur haline getirin.
  • Yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kelepçeli bir kalıbın içine hazırladığınız bisküvili tabanı elinizle bastırarak, iç duvarlarını da kaplayacak şekilde yayın.
  • İç malzemesini hazırlayana dek buzdolabında bekletin. 
  • Peynirli iç malzemesi için yumurta dışındaki tüm malzemeyi bir kapta harmanlayın. Yumurtaları mikser yardımı ile çırpıp unlu karışıma azar azar ilave ederek homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Kayısıları küp şeklinde doğrayın. Bisküvileri de un haline getirin. 
  • Hazırladığınız iç malzemenin yarısını buzdolabında beklettiğiniz yer fıstıklı kalıbın içine dökün.
  • Üzerine bisküvi kırıntısının yarısını ve kayısı parçalarını serpin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp en üstüne bisküvi kırıntısı ve kayısı parçaları serpin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırına, ısıya dayanıklı küçük bir kase ile su koyup cheesecake kalıbını yerleştirin ve yaklaşık 1 saat pişirin.
  •  Yer fıstıklı ve kayısılı cheesecake  soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!