ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ YULAF EZMESİ KEKLERİ

Yaban Mersinli Yulaf Ezmesi Kekleri

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yaban Mersinli Yulaf Ezmesi Kekleri Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 büyük yumurta
  • 1/3 kahve fincanı akçaağaç şurubu
  • 2 yemek kaşığı fındık yağı
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çaykaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı yaban mersini

Yaban Mersinli Yulaf Ezmesi Kekleri Nasıl Yapılır?

Yulaf ezmesi ve sütü bir kasede karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında 12 saat bekletin. Fırını 190 dereceye ayarlayın. 12 muffin kalıbının içini fırçayla yağlayın. Yumurta, akçaağaç şurubu, fındık yağı, vanilya, tarçın, kabartma tozu ve tuzu sütün bir kısmını çekmiş olan yulaf ezmesine ekleyip iyice karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın ve hepsinin üzerine birer yemek kaşığı yaban mersini ilave edin. Kekleri fırında dokunduğunuz zaman sünger gibi eski şeklini alacak kıvama gelinceye kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Yaklaşık 10 dakika soğuması için kalıplarının içinde bekletin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!