ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ VİŞNELİ CHEESECAKE

Vişneli Cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 60 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Dolgusu için

  • 170 gr bitter çikolata (eritilmiş)
  • 500 gr labne peyniri
  • 100 ml krema
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yumurta
  • 130 gr toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı vişne (çekirdeksiz)

Üzeri için

  • Kakao
  • Vişne

Vişneli Cheesecake Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Pişerken yağın akmaması için kalıbın dışını alüminyum folyo ile sarın. Bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Eritilmiş tereyağı ve kakaoyu ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı kalıbın tabanına bastırarak yayın ve derin dondurucuda bekletin. Labne peyniri ve kremayı mikserle iyice çırpın. Şeker, nişasta ve yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin. Eritilmiş çikolatayı ekleyip spatula ile karıştırın ve karışımı 20 dakika dinlendirin. Çekirdekleri çıkartılmış vişneleri bisküvi tabanının  üzerine dizin. Çikolata karışımını üzerine yayın. Kalıptan daha büyük ve derin bir tepsinin içerisine yerleştirip, kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun. Tepsiyi fırına yerleştirin ve 45-50 dakika kadar pişirin. Fırını kapatın. Tepsiyi fırından alarak kalıbı içinden çıkartın. İnce bir bıçak ya da spatula yardımı ile pasta ve kalıp arasından geçin. Kalıbı tekrar fırına yerleştirin ve kapağı aralıklı olarak bu şekilde oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Buzdolabına alarak 1 gece bekletin. Kakao serpiştirin. Toz şekere bulanmış vişne ile süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!