ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ VİŞNELİ ÇAMUR KEK

Vişneli Çamur Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli Çamur Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr yumuşak tereyağı
  • 200 gr bitter çikolata
  • 300 gr toz şeker
  • 110 gr kek unu
  • 150 gr un
  • 25 gr kakao
  • 2 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 100 gr dondurulmuş vişne

Üzeri için

  • 200 gr ekstra çikolata
  • 125 gr ekstra tereyağı
  • Rendelenmiş beyaz çikolata
  • Kakao

Vişneli Çamur Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbını iyice yağlayın. Bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Kırılmış çikolata ve toz şekeri ilave edin. Karıştırarak pişirip şeker iyice eriyince ateşten alın. Kek unu, un, kakao, vanilya esansı ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. Dondurulmuş vişneleri ekleyip karıştırın. Kek kalıbına karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Bir sos tenceresinde çikolata ve tereyağını karıştırarak eritin. Pürüzsüz hale gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kek soğuyunca servis tabağına ters çevirip üzerini çikolatalı sosla kaplayın. Ortasına rendelenmiş beyaz çikolataları yerleştirip kakao serpin ve servis yapın.

Çikolatayı kabak soyacağı ile keserek pastanızın veya kekinizin üzerine dekoratif süsleme yapabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!