ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ TAHILSIZ MUFFİN

Tahılsız Muffin

Tahılsız muffin

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahılsız Muffin Tarifi İçin malzemeler

  • 1/4 su bardağı bal 
  • 1/4 su bardağı Hindistan cevizi yağı 
  • 4 yumurta 
  • 1 muz 
  • 1/4 su bardağı tam yağlı süt 
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü 
  • 1/4 çay kaşığı tarçın 
  • 1/2 su bardağı Hindistan cevizi unu 
  • 1/2 su bardağı çiğ fındık

Tahılsız Muffin Nasıl Yapılır?

  • Bal ve Hindistan cevizi yağını bir sos tenceresine alın. Kısık ateşte Hindistan cevizi yağı eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın. Yağ tamamen eriyip homojen bir kıvam aldığında ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Yumurtaları geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla iyice çırpın. Çatalla ezdiğiniz muzu ekleyin. Ballı yağ karışımı, süt, vanilya özütü ve tarçını ilave edip tekrar çırpın. Hindistan cevizi ununu ekleyip iyice karıştırın. Fındıkları rondodan geçirip karışıma ekleyin.
  • Hazırladığınız harcı, yağlı kağıt yerleştirdiğiniz muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kalıplarından çıkartıp ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!