ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ TAHILSIZ MUFFİN

TAHILSIZ MUFFİN

Tahılsız muffin
12 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahılsız muffin tarifi için malzemeler
  • 1/4 su bardağı bal 
  • 1/4 su bardağı Hindistan cevizi yağı 
  • 4 yumurta 
  • 1 muz 
  • 1/4 su bardağı tam yağlı süt 
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü 
  • 1/4 çay kaşığı tarçın 
  • 1/2 su bardağı Hindistan cevizi unu 
  • 1/2 su bardağı çiğ fındık
Tahılsız muffin hazırlanışı

  • Bal ve Hindistan cevizi yağını bir sos tenceresine alın. Kısık ateşte Hindistan cevizi yağı eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın. Yağ tamamen eriyip homojen bir kıvam aldığında ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Yumurtaları geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla iyice çırpın. Çatalla ezdiğiniz muzu ekleyin. Ballı yağ karışımı, süt, vanilya özütü ve tarçını ilave edip tekrar çırpın. Hindistan cevizi ununu ekleyip iyice karıştırın. Fındıkları rondodan geçirip karışıma ekleyin.
  • Hazırladığınız harcı, yağlı kağıt yerleştirdiğiniz muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kalıplarından çıkartıp ılık servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!