Sünger Kek

Sünger Kek
20 Haziran 2024

Sünger kek, bir diğer adı ile sponge cake, pastacılıkta kullanılan temel keklerden biridir. Sade tüketildiği gibi pandispanya olarak da kullanılabilir. Bu tarif için siz ve malzemeleriniz hazırsa, sünger kek tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif sünger kek tarifleri istiyorsanız kahveli sünger kek, bademli sünger kek ve ananaslı sünger kek tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Sünger Kek için

Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu

Bu Tarifte Bunlara İhtiyacınız Olabilir

Sünger Kek

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın. 
  2. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alın. 
  3. Şekerin yarısını yumurta sarısına, diğer yarısını ise yumurta akına ekleyerek blender ile çırpın ve hacminin iki katına çıkmasını sağlayın.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kaba eleyerek alın. Üzerine limon kabuğunu ekleyerek karıştırın.
  5. Yumurta sarısını, köpürttüğünüz yumurta beyazı karışımına ekleyin ve yavaşça birbirine karışmasını sağlayın. Köpüğün sönmemesine dikkat edin.
  6. Unu da karışıma 3 seferde yavaş yavaş ekleyin. Karışımı tahta kaşık ile narin bir şekilde karıştırın.
  7. Kelepçeli kalıp veya düz kek kalıbını önce yağlayın, ardından un serpiştirin. 
  8. Kek harcını dikkatlice kek kalıbına boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin. 
  9. Keki fırına alarak 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. 
  10. Kek piştiğinde oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Soğuduğunda kek kalıbından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Limon kabuğu yerine portakal kabuğu da kullanabilirsiniz.
  • Yumurtanın akını güzelce iki katına çıkana kadar köpürtün. Sönmemesi için diğer malzemeleri yavaşça ekleyin.
  • Karıştırma işlemini alttan üste doğru yapabilirsiniz.
  • Kek pişerken, fırının kapağını hiç açmayın. Camdan üzerinin kızarıp kızarmadığını kontrol edebilirsiniz.
  • Kek piştiğinde birkaç dakika fırında dinlendirin, ardından oda sıcaklığında soğutun. Aniden sıcaklık değişimleri kekin sönmesine yol açabilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo