Bademli Sünger Kek

Bademli Sünger Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bademli Sünger Kek için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 125 g toz şeker
  • 60 g elenmiş un
  • 60 g ince çekilmiş badem
  • 20 g tereyağı

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için

  • Hazır karamel sos
  • Pudra şekeri
Bademli Sünger Kek

Nasıl Yapılır

Yumurta ve şekeri bir kasede çırpıp benmari usulü pişirin. Karışım piştikten sonra ocaktan alın ve soğuyuncaya kadar mikser yardımıyla çırpın. Elenmiş un, ince çekilmiş badem ve eritip ılıttığınız tereyağını ekleyip karıştırın. Karışımı yağladığınız yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuyan kekin üzerine sütü döküp kekin yumuşamasını sağlayın. Kek sütü iyice çektikten sonra kalıptan çıkarıp üzerine karamel sos gezdirip pudra şekeri serpin. Soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo