ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ SODALI FISTIKLI KEK

Sodalı fıstıklı kek

Sodalı fıstıklı kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sodalı fıstıklı kek tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 5 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 2 Türk kahvesi fincanı tereyağı (Eritilip ılıtılmış)
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 7 Türk kahvesi fincanı un
  • 1/2 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı

Sodalı fıstıklı kek Nasıl Yapılır

  • Yumurtaları derin bir kaba kırıp, üzerine şekeri ekleyin. Mikser ile 4-5 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Üzerine eritip ılıttığınız tereyağını ve maden suyunu ilave edip, 2-3 dakika daha karıştırın. Vanilya ve kakaoyu da katıp tekrar karıştırın. Kabartma tozu ve unu başka bir derin kapta karıştırıp, tel süzgeç yardımıyla eleyerek yumurtalı karışımın üzerine aktarın. Malzemeleri mikser yardımıyla iyice karıştırın.
  • Elde ettiğiniz kek hamurunu büyük boy, yağlanmış kek kalıbına aktarın. Üzerine iri çekilmiş Antep fıstıklarını serpiştirin. Keki önceden ısıtılmış 175 derece fırında 55 dakika kadar pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.